Wat is hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk omvat alle producten die nodig zijn om ramen en/of deuren te kunnen laten draaien, afsluiten, vergrendelen of doorklimbaarheid tegen te gaan. Dit betreft onder andere scharnieren, sloten, cilinders, deurbeslag, barrierestangen en dergelijke.

Om een optimale inbraakbeveiliging met hang- en sluitwerk te bereiken is het van belang dat u een juiste combinatie van producten aanbrengt. De beveiliging van een raam of deur is zo sterk als de zwakste schakel.

Inbraakwerendheid
Inbraakwerend hang- en sluitwerk is te herkennen aan het SKG-keurmerk met 1,2 of 3 sterren. Dit geeft de mate van inbraakwerendheid aan;  het aantal sterren geeft aan of het product de manuele test heeft doorstaan van 3,5 of 10 minuten inbraakvertraging.

Alle producten die adviesbureau Molenwaard hang- en sluitwerk adviseert voldoen aan het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk en zijn toepasbaar binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het SKG keurmerk geeft aan of het product de manuele testen heeft doorstaan uitgevoerd door het SKG.

Advies aanvragen

Vraag nu een adviesbezoek aan voor € 35,00 incl. 21% BTW

Wij geven ons advies onafhankelijk, afgestemd op uw wensen en eisen. Behalve inbraakwerendheid letten wij natuurlijk ook op comfort en bedieningsgemak.
Het adviesbureau

Adviesbureau Molenwaard hang- en sluitwerk is opgericht door Jeroen van der Poel. Met zijn ervaring van 20 jaar in de ijzerwarenbranche is de passie van met name  het hang-en sluitwerk vanaf het begin van zijn loopbaan hierop gericht geweest. Vanaf 1995 in de gerenomeerde ijzerwarenspeciaalzaak Verboom en de Meer in Dordrecht, en sinds 2006 bij de technische groothandel voor de bouw en bouw-gerelateerde bedrijven Mastermate op de gespecialiseerde afdeling projecten hang-& sluitwerk.  Vanaf het jaar 2000 waarin Jeroen de cursus Preventieadviseur voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen met succes afrondde, zijn honderden woningen door hem voorzien van goedgekeurd hang- en sluitwerk. Een lang gekoesterde wens om eens een eigen bedrijf te starten is nu werkelijkheid geworden.

Wij bieden onze diensten uitsluitend aan particulieren aan. Onze adviezen brengen wij uit in de avonduren of op zaterdag. U hoeft er dus niet eens speciaal vrij voor te nemen.